Určite každý z vás videl neaký dokument o živote domorodca v džungli. Ten chlapík to má naozaj ťažké. Behá po lese s bambusovým listom na zadku, čudným tanierikom na gebuly a prapodivnou drevenou vecou na penise. Zháňa potravu, stará sa o svoje malé výrastky a dáva si bacha na levov, hadov a inú chamraď, aby neskončil s nadtrhnutou prdelou. Jeho denné menu asi nemusím bližšie špecifikovať. Keď ste pozerali ako práve jedol pavúka, potkana alebo iné svinstvo tak sa aj vám určite zdvýhal žalúdok. Ale viete čo žerieme my? Oveľa väčšie svinstvo.
Napríklad také párky obsahujú 20% mäsa a 80% pomletých koží a iných pičovín. Vyzerajú na pohľad lákavo. Kedysi dávno keď som o tom nevedel mi aj chutili, ale keď si pomyslím, že čo vlastne jem tak ma bere na tyku.
Ako malý fagan som mal najradšej gumených medvedíkov. Boli farebné, s rôznymi príchuťami a boli ohybné a naťahovanie, takže sa s nimi dalo fasa zabaviť. Zožral som toho kvantum. Na moje nemilé prekvapenie som časom zistil, že tá želatina sa vyrába z vývarov konských a prasacích kopýt a používajú sa tam farbivá, ktoré vyvolávaju rakovinu častejšie než iné obyčajné farbivá (vedecky overené).
Je tu ďalších milión vecí, ktoré ničia ľudské zdravie alebo sa vyrábajú s prapodivných ingrediencií. Farbivá a konzervačné látky. Už ani to ovocie nemôžeš jesť neumyté. Nevravím že máme sa teraz všetci zobrať do jaskyne a jesť bobule a chrobákov, len chcem poukázať na to aby sme dávali väčší pozor čo si dáme do papule predtým ako to tam vložíme. A už len poslednú vec čo som vám chcel povedať. Žerte mäso! Mäso je fajnové.