blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG shurky
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
shurky



Criticon 3/10
pridal shurky 27.8. 2011 o 0:38

Aby som tu zbytočne nespamoval a netrepal blbosti do vetra, že, marťas, tak som vložil dve témy do jedného článku. 

 

Rozdiel medzi komerciou a komerciou

 

V nedávnej minulosti, asi pred pár mesiacmi až doposiaľ, som odsudzoval celú komerciu do zatratenia. Uvedomil som si, že nie každému tu ide o to aby čím viac peňazí zarobil za čo najkratšiu dobu a pritom nepohol ani jednou mozgovou bunkou, ale sú tu ľudia(skupiny, osobnosti, scenáristi, atď.), ktorí sú stále ochotný robiť to čo robia srdcom a rozumom a nie len pre prachy, aj keď ich je strašne málo. Niekedy je lepšie rozbaliť to pozlátko a pozrieť sa na zmysel, kým vás to negatívne neovplivní. Uvediem príklad (zmýšľanie niektorých ľudí): 

Mám sedemnásť rokov, neznášam školu, ostatný vravia že som narcis ale to je pičovina, len sa pekne obliekam aby som bol pan, nosím veľké čierne brýle, reťiazky a začínam si robiť vodičák, lebo fotríkovci mi sľúbili auto a na tieto všetký pičoviny letie babenky(namyslené kurvy poväčšine). Hej a používam všetky hlášky čo používa najväčší pán na tejto planéte, Rytmus. Hahah, som zabil.

Tak čo môžte čakať od človeka s IQ nižším ako dnešný dátum, huh to až preháňam lebo je 26-teho. Povedal by som aký človek taká hudba. Teraz narážam na poslucháčov vyššie uvedeného interpreta(a mnohých ďalších), ktorých je habadej. Nadruhej strane poteší ak uvidím na youtube pri videu AMO a Polemic - Spolu, skoro 400 tisíc vzhliadnutí. Ak si to zrekapitulujem, víjde mi, že Rytmusa a spol počúva poväčšine od 12 do 20 rokov a presný opak mi víjde pri tej menej ortedoxnej komercii. Kam to vlastne speje? V tom lepšom prípade mi vychádza, že z toho ešte vyrastú, ale ak to pôjde tak ďalej tak to pôjde všetko celé pekne do piči. Pretože hudba je silná vec, ovplivňuje postoje, myslenie a rozhodovanie ľudí. A je rozdiel či budeme na seba o pár rokov(desaťročí) milí a usmievať sa na seba, alebo budeme sebecký, zachmúrený, skeptický a pozerať len na profit, z ktorého ťažíme sami. 

Pred pár dňami som videl na JOJke upútavku na môj najobľúbenejší seriál Californication. Na tomto seriály sa mi najviac páči, že je preferované IQ pred hrubou silou. Veľmi ma ovplivnil a je to aj najväčší dôvod prečo som začal písať. Obsah nebudem prezrádzať, nechajte sa prekvapiť, vrelo odporúčam. Ďalšia ukážka toho, že komercia sa dá robiť aj zo štipkou rozumu. 

 

Čo ma nasralo aj potešilo v posledných dňoch

 

Ako ste si už určite poniektorí všimli, som veľkým fanúšikom repu a hip-hopovej komunity. Veľmi ma zarazilo keď som videl na youtube tento klip:

http://www.youtube.com/watch?v=ixPsUJyfhX8

 

Každému zdravému človeku dôjde, že to s hip-hopom nemá nič spoločné, ale je to jasné propagovanie fašizmu a veľmi ma znechutil aj obrovský počet vzhlaidnutí. Chlapci v klipoch majú na sebe značky podporujúce náckovstvo(napríklad Thor Steinar), ktoré sa sami hlásia k fašizmu a majú na svedomí množstvo nevńných ľudských životov. Je to smutné a k tomuto už nenachádzam slov. Aby som nezabudol povedať, len pred pár rokmi nás náckovia naháňali pre široké gate a teraz strkajú hlavu tam kde nemajú. A čerešnička na torte: Reper s tejto piesne Kali ani nechcel dať von túto vec, takže je jasné, že je to robené na objednávku od istých ľudí.

 

 

Dnes mi prišla pošta, ale žiadnú som nečakal. Veľmi ma prekvapilo ak som zistil, že je to od firmy Google. Vraj mi ďakujú zato, že používam ich program AdSense a priložili mi k tomu aj kupón v hodnote 40 eúr na štart používania AdWords. Največšia sranda na tom je, že ani netuším čo je AdSense a AdWords a nepamätám si, žeby som sa tam niekedy registroval, ale budiš. Nakoniec som sa dočítal, že ten bonus je k programu na vytváranie reklamy mojej firmy, len háčik je v tom, že ja žiadnu firmu nemám a jediná stránka ktorú mám je tento blog, tak najskôr asi to využijem na spropagovanie blogu aj keď nemám ani potuchy, že ako to bude fungovať, ale bol by hriech zahodiť 40 eurový kupón. 






Prístupov 2783
Kvalita článku
(78,3%) hlasov 6

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Alfa & Omega 1/2
[ 27.1.2015] (príspevkov 1)
Čierne slnko
[ 22.10.2013] (príspevkov 0)
Óda na J Dillu
[ 8.10.2013] (príspevkov 0)
V čakárni
[ 8.9.2013] (príspevkov 0)
Občas sa musím stratiť aby som sa znova ...
[ 26.7.2013] (príspevkov 0)
Je to už kurva blízko...
[ 29.9.2012] (príspevkov 4)
Sodoma gomora
[ 22.7.2012] (príspevkov 3)
Postihnutí
[ 18.7.2012] (príspevkov 3)
V bubline
[ 14.7.2012] (príspevkov 2)
Best of Evidence
[ 31.5.2012] (príspevkov 2)