blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG shurky
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
shurky



2012 - Pilot (1. časť), Muž vedy vs. muž viery (2. časť)
pridal shurky 21.8. 2011 o 23:05



Pilot


Počul som už rôzne teórie o konci sveta. Väčšina je založená na klamstvách a pofiderných faktoch. Spadne na zem asteroid veľký ako Čína, Mars sa zrazí so Zemou, Slnko exploduje, alebo spadnu z neba ružoví dinosaury na bicykloch a požerú nás. Väčšinou fandím tej poslednej možnosti. Bezva psina by to bola. 

 

Minule som uvažoval a priznám sa, nerobím to často, ale keď už mám znásilňovať svoju šedú kôru, nech už to stojí zato. Ak vážne príde apokalipsa, čo bude tomu predchádzať, lebo všetky tie astro-meteroologické sračky stoja za starú belu. Tak som vzal ceruzku a kus pokrčeného papiera a začal písať toto. Svoj vlastný scenár konca sveta. 

 

 

Muž vedy vs. muž viery

 

 

Niekedy sa mi sníva ten istý sen dookola. Skôr je to nočná mora. Stojím v strede ulice, v ktorej vládne chaos. Horiace budovy. Vyvrátené autá. Vojaci. Mrtvoly nevinných obetí odsúdených na zatratenie. A kopec zranených a vydesených ľudí. Vrtuľníky krúžia nad hlavami. Stále v tom sne bežím k zranenému dievčaťu a snažím sa jej pomôcť. Nečakane otvorí oči a povie: -Nemôžeš mi pomôcť, ale môžeš tomu predísť.- V tom sa zobudím a je deň ako každý iný. Akurát dnes o niečo iný. Zobudil som sa krik neakého pošahanca, ktorý hlásal koniec sveta. Kokot.

 

Zapálil som si na balkóne a nechtiac som začul tie drísty. Po cige som sa díval, ako slaboduchý dav pritakáva a vravia si ako je to celé zle a nespravodlivé. Aké šťastie, že budú spasení. O rok na to už budú sedieť so sv. Petrom na kávičke a pičovať na to, že Liverpool je vo väčšej kríze ako minulú sezónu. Ešteže mám väčšie problémy ako starať sa o koniec sveta. Došli cigy a navyše v chladničke už nie je žiadne pivo. Zapnem televízor, nič. Zapnem rádio, opäť nič pre človeka, ktorý hľadá viac než maxxximum stupídnej muziky pre pošahaných puberťakov. 

 

Som ako Tomáš. Pokiaľ neuvidím, neuverím. Človek založený na faktoch a číslach, ale dav si zakladá na viere. Má svoje symboli a vzory, ktoré slepo nasleduje. Môj najväčší vzor som sám. Idem vo vlastných šľapajách za cieľom, ktorý je väčší než mať keš a káru, alebo svoj vlastný domček so záhradkou v strede predmestia. Žijem si svoj sen a nepotrebujem sa naháňať za materiálnym bohactvom, slávou a karierou. Veď načo sú ti všetky prachy keď vo vnútry si celý prázdny.

 

Z toho rozprávania mi až vyschlo v krku. Frčím pre ďalšie pivo. Ten magor má šťastie že už zmizol, inak by som ho asi prefackal ak mu ešte život nedal jednu cez piču. Cestou prijímam pozdravy a úsmevy ľudí. V obchode na moje nemilé zdesenie som opäť stretol toho samého vykupiteľa a proroka. Tak som šiel hodiť po ňom slovný molotov. Bol to krásny pocit zničíť ho pár vetami a vidieť ako sa dav otočil proti nemu a už ani sám sebe neveril. Zrazu sa mu zrútil svet, keď zistil, že to čomu verí je vlastne hovno a pre tých ľudí som bol na moment superman, spiderman aj batman, len preto, že som ich včas vyviedol z omylu, ale ešte stále netuším čo znamená ten sen. 

 

 

 

 




Prístupov 2913
Kvalita článku
(100%) hlasov 9

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Alfa & Omega 1/2
[ 27.1.2015] (príspevkov 1)
Čierne slnko
[ 22.10.2013] (príspevkov 0)
Óda na J Dillu
[ 8.10.2013] (príspevkov 0)
V čakárni
[ 8.9.2013] (príspevkov 0)
Občas sa musím stratiť aby som sa znova ...
[ 26.7.2013] (príspevkov 0)
Je to už kurva blízko...
[ 29.9.2012] (príspevkov 4)
Sodoma gomora
[ 22.7.2012] (príspevkov 3)
Postihnutí
[ 18.7.2012] (príspevkov 3)
V bubline
[ 14.7.2012] (príspevkov 2)
Best of Evidence
[ 31.5.2012] (príspevkov 2)