blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG shurky
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
shurky



Criticon - Úpadok sectoru 1/10
pridal shurky 21.6. 2011 o 0:44

Každý by mal najprv začať od seba.

 

Už to bude rok, čo som sa zaregistroval na sectore a začal písať. Začiatky sú vždy ťažké. Išlo to zo mňa ako z chlpatej deky. Sadol som si za comp, otvoril word a čakal som aká hlúposť zo mňa vypadne a navyše gramatika bola vtedy pre mňa španielska dedina. Motivácia je nanič, keď chýba inšpirácia. Chcel som mať veľa vzhliadnutí a komentov. Presadiť sa na sectore a byť No.1. Až časom som zistil, že plodím jednu sračku za druhou. Neskôr som si na tom dával viac záležať, ale aj tak to ešte nebolo ono. Poviedky boli stále bez pointy a vtipu a básne slaboduché. Začal som to flákať a vykašľal sa istu dobu na blog, ale pasívne som stále písal. Časom som opäť blogoval a posunul laťku svojích možnosti vyššie, Mississipy jazzmania asi je zatial mojím vrcholom a ideálom, smerom ktorým sa chcem uberať. (http://shurky.blog.sector.sk/blogclanok/9075/mississippi_jazzmania.htm). Takže v skratke. Za ten rok som sa posunul ďalej a niečo sa naučil. Nepíšem pre ľudí, ktorí su tu, ani pre komenty ani pre vzhliadnutia, ale pre seba, aby som sa zlepšoval v tom čo robím a čo ma baví. Samozrejme aj tá gramatika je na trocha inej úrovni. 

 

Ako som už spomínal, som tu ešte len rok a aj napriek tomuto faktu vidím na blogu obrovské zmeny. Básnik by povedal, prišla prívalova vlna deciek, ktorá svojou demenciou zmiatla tých pár normálnych ľudí, ktorí tu blogovali. Niektorých kompletne vyplavilo, iný sa z posledných síl držia nad vodou. Niekedy sa pýtam, kde sú tie časy kedy mal každý svoju vlastnú zombie poviedku na pokračovanie a boli dosť populárne u používateľov. Nával deciek, slabá odozva na kvalitné články a aj lenivosť blogerov. To je len pár faktorov, ktoré ovplivnili to, že sme, tam kde sme. Okupuje to tu parta "bohov", ktorí si to tu pomýlili s pokecom. Sú dve možnosti:

1. Hry im fakt nerobia dobré na mozog a scvokli z toho. V reálnom svete si nevedia presadiť svoje choré názory, tak sa to snažia pretlačiť aspoň v tom virtuálnom. 

2. Robia si z nás všetkých piču, ale už to prestáva byť vtipné, lebo atmosféra od ich príchodu sa rapídne zhoršila.

Týmto spôsobom by som ich chcel odkádzať len toľko: 

Decká, bohovia, ste fakt trápny. No koho už trápi, že neaký Kira bol vraj v bane, že Kira a Pacesko majú neaký spor alebo že Brucelee sa stal "Bohom". (Kira je zaregistrovaný na sectore od 17.10.2010, takže technicky je dosť nepravdepodobné, že bol v neakom bane, aj keby tak koho to ma trápiť?). Naklikávate a komentujete si to sami. Určite aj toto zamínuskujete, ale mne môžte sakovať-pažiť.))

"Bohovia" ak by ste blogovali niečo normálne (recenzie na hry, galerie s obrazkami, neaké akcie na turnaje, poviedky atď.) tak by proti vám nemal nikto ani mäkké f.

 

Ďalší nemenej podstatný problém vidím v lenivosti a prístupu čítateľov blogu (aj mňa). Nečítam často blogy, skôr dobrú knižku, ale keď niečo prečítam a je to celkom dobré dám stovku a okomentujem to asi takto: "Je to super! :D" a veľakrát nenapíšem názor, prečo si to myslím. Niesom sám. Prečo? Lebo si myslím, že keď dám stovku tak dá aj daný používateľ stovku mne nabudúce. Toto je ten nesprávny prístup. Veď 60% znamená slušné. Za toľko len stoja pár mojich blogov (zbytok pod 50 a nižšie.)) Môjmu kamošovy Mokubovy, ktorý patrí medzi najlepších blogerov by som dal 90% (výnimočné), stále to nie je sto, lebo vždy je priestor na zlepšovanie. A takémuto prístupu sa musíme učiť všetci. Len tak to pôjde vyššie. 

 

Najprv do záveru som chcel napísať toto: "Na záver musím skonštatovať, že je to v piči drahí veriaci.", ale ak sa každý zamyslí hlavne nad sebou, tak tu stále vidím iskričku nádeje. :)

 

Peace.



Prístupov 2534
Kvalita článku
(80%) hlasov 16

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Alfa & Omega 1/2
[ 27.1.2015] (príspevkov 1)
Čierne slnko
[ 22.10.2013] (príspevkov 0)
Óda na J Dillu
[ 8.10.2013] (príspevkov 0)
V čakárni
[ 8.9.2013] (príspevkov 0)
Občas sa musím stratiť aby som sa znova ...
[ 26.7.2013] (príspevkov 0)
Je to už kurva blízko...
[ 29.9.2012] (príspevkov 4)
Sodoma gomora
[ 22.7.2012] (príspevkov 3)
Postihnutí
[ 18.7.2012] (príspevkov 3)
V bubline
[ 14.7.2012] (príspevkov 2)
Best of Evidence
[ 31.5.2012] (príspevkov 2)