blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG shurky
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
shurky



Criticon - téma na voľnú diskusiu 5/10
pridal shurky 26.1. 2012 o 23:22

Zdravím Vás, milí obyvatelia Melmaku a príľahlích galaxií. Prichádzam v mieri a vopred vravím, že toto pod touto vetou je len môj osobný názor na danú tému, každý si urobí vlastný obraz skutočnosti.


Je toho veľa čo ma v posledných dňoch nasralo, ale začal by som s týmto:

Isto každý z Vás pozná ehm "spravodajskú" a "informačnú" stránku topky, ak nie tak si ju nájdete na doméne www.topky.sk.)) Ak ste fanúšikovia kokotín a konšpiračných teórií tak tam rýchlo utekajte! Dozviete sa rôzne zaujímavosti ako napríklad - "USA na prahu vojny", "Krádež tisícročia - Americké banky prepravi neuveriteľných 6,5 bilióna dolárov" alebo "Ďalšia teória o konci sveta - V Rusku našli dieru z ktorej ide horúca para!" a ďalšie zaujímavé články a pod nimi múdre komentáre od sprastých ľudí, zdieľania na facebooku a hneď za deň ma takýto článok 50 000 až 100 000 vzhliadnutí a 4,5 z 5 hviezdičiek... 

Sami uznáte, že v posledných dňoch je na internete dosť horúco a rozvírila sa debata o autorských zákonoch SOPA a PIPA, ak mám pravdu povedať, tak ja sa od toho dosť dištancujem a sledujem danú situáciu iba z vrtuľníka. Neviem čo je SOPA...  a po PIPE som v nedeľu ráno a je to pekná kurva. Videl som o tom pár videí na internete a to je všetko, tak ako každý z nás. Isto tento zákon nikto neštudoval do hĺbky a nevie o ňom veľa, ALE obrovský rozdiel medzi mnou a tými rebelantmi je v tom, že ak si niečo pozriem tri krát si to nechám prejsť hlavou a slobodne ešte raz o tom popremýšľam, no 99% ľudí si pozrú 2 videá ako toto a tvária sa ako keby ziedli všetkú múdrosť sveta a vedia všetko minimálne na 120%. Kto má záujem, môže si pozieť toto video celé, ja som ho videl, je zaujímavé a pútavé, dokonca som mu aj 5 minút veril, ale neskôr som si všimol dátum uploadu videa a bol som v rozpakoch. Uvedomil som si že nemôžem veriť každej sračke aj keď vizerá akokoľvek dôveryhodne, ale to si v dnešnej internetovej dobe uvedomí málokto... 

Aj mnohí z Vás sú prívrženci skupiny Anonymous, ktorá zostreľuje v posledných dňoch strávky FBI a iné vládne stránky. Každý je vo veľkej eufórii, každý jasá a vraví o nejakej internetovaj vojne. "Amíci sú zlí, smrdia a chcú nám zakázať sťahovať veci a šíriť dobrú vieru po internete." Ale kto z Vás ten zákon naozaj čítal? Kto z Vás čítal že Obama s ním nesúhlasil, ak ho nepozmenia? Myslím si, že v tom zákone sú isté veci, ktoré sa dajú chápať dvojstranne/dvojzmyselne a tak to nahráva do karát rôznym ľuďom a skupinám, šíria paniku po internete a lanária bezduché ovce, ktoré kričia - "Už nechceme byť ovce!" 

Ja osobne to prijímam neutráne, nechám sa prekvapiť čo prinesie a potom uznám či to bol krok vpred alebo nie. Ľudia plačú, že sa hudba sťahuej a nepredáva, ale keď tu majú riešenie tak všetci plačú. btw. myslíte vážne že ak pošlete kamošovy mp3 cez skype tak vás zavrú do basy alebo Vás vypoja od internetu? alebo že bude všetko monitorované, každý počítač a každá činnosť? No kde by na to zobrali ľudí? :) 

Povedzme si pravdu a nalejme si čistého vína, každý plače že aká nespravodlivosť lebo nám zavreli šéfa Megauploadu, ale pozrite sa na to z druhej strany. Bola to iba banda príživníkov, čo urobili je iba to že brali nehorázne peniaze za niečo čo nenaspievali, nenatočili, nevyprodukovali. Bola to banda zlodejská, zbohatlíci a hlavný zakladateľ mal najväčšiu vilu na Novom Zélande, takže to neboli žiadní samaritáni, ktorí ľuďom pomáhali v šírení informácií do celého sveta. Skončili tam kde mali a mali tam byť už pekne dlho...

Na záver by som len pridal svoju citáciu na video s likom vyššie:


Tak toto je téma k pivu na celý večer... ale len tak v krátkosti, náš pán farár by len neveriacky pokrútil ramenami a povedal: "Je to v piči drahí veriaci." Ale teraz vážne...


Ja osobne to nejako extra nesledujem, takže môžem mať skreslenýpohľad na vec, preto poviem len tak diplomaticky. Treba mať otvorené oči, ale netreba veriť všetkému čo je na internete napísané. Hlavne ma serú topky.sk, ak chceš pičoviny a konšpiračné teórie choď tam, nájdeš tam toho veľa, ja som človek vedy a nie viery, pokiaľ veuvidím na vlastné oči a nemám jasné dôkazy, tak neverím, lebo sa mi zdá že v poslednej dobe je tu veľa ľudí/skupín, ktoré lákajú ľudí na takéto sračky, vravia že systém je zlý a ovplyvňujú verejnú mienku, v poslednej dobe sa organizujú rôzne pochody a demonštrácie, no nevidím k tomu dôvod, nemajú žiadné riešenie situácie, nemajú vôbec nič. 
Viem, že kapitalizmus nie je to najlepšie, ale zatiaľ človek nič lepšie nevymyslel a tí čo majú záujem pre svoje účely tak sú veľký rebely, trhajú si na ulici rúcho a chcú všetko zmeniť, ale sami nevedia ako. K tomu zákonu ti nepoviem nič, lebo som ho nečítal celý, videl som len pár videí na YT ako toto, ale sám vidíš že väčšina sú fejky..
Koniec sveta v 2012, presný dátum a ďalšie veci okolo toho sú len taký mýtus, pár ľudí to berie važne, väčšnina sa an tom smeje, ja to vidím tak že sa všetko pomali rúca tým smerom a či už to bude v 2012 alebo v 2025 takým štýlom to pôjde pekne dopiče...

Internet je z jednej stránky dobrá vec, ale nebol svet bez neho predtým lepší? Ja osobne som mal krásne detstvo, každý deň sme s partiou behávali po vonku a robili neplechu a dnes sú deti pozaliezané za fejsbúkom a zbytočne len blbnú z toho.


"Tak toto je téma k pivu na celý večer... ale len tak v krátkosti na záver by som len dodal, náš pán farár by len neveriacky pokrútil ramenami a povedal: "Je to v piči drahí veriaci." Ale teraz vážne...Ja osobne to nejako extra nesledujem, takže môžem mať skreslený pohľad na vec, preto poviem len tak diplomaticky. Treba mať otvorené oči, ale netreba veriť všetkému čo je na internete napísané. Hlavne ma serú topky.sk, ak chceš pičoviny a konšpiračné teórie choď tam, nájdeš tam toho veľa, ja som človek vedy a nie viery, pokiaľ veuvidím na vlastné oči a nemám jasné dôkazy, tak neverím, lebo sa mi zdá že v poslednej dobe je tu veľa ľudí/skupín, ktoré lákajú ľudí na takéto sračky, vravia, že systém je zlý a ovplyvňujú verejnú mienku, v poslednej dobe sa organizujú rôzne pochody a demonštrácie, no nevidím k tomu dôvod, nemajú žiadné riešenie situácie, nemajú vôbec nič. Viem, že kapitalizmus nie je to najlepšie, ale zatiaľ človek nič lepšie nevymyslel a tí čo majú záujem pre svoje účely tak sú veľkí rebely, trhajú si na ulici rúcho a chcú všetko zmeniť, ale sami nevedia ako. K tomu zákonu ti nepoviem nič, lebo som ho nečítal celý, videl som len pár videí na YT ako toto, ale sám vidíš, že väčšina sú fejky..Koniec sveta v 2012, presný dátum a ďalšie veci okolo toho sú len taký mýtus, pár ľudí to berie važne, väčšnina sa an tom smeje, ja to vidím tak, že sa všetko pomali rúca tým smerom a či už to bude v 2012 alebo v 2025 takým štýlom to pôjde pekne dopiče...Internet je z jednej stránky dobrá vec, ale nebol svet bez neho predtým lepší? Ja osobne som mal krásne detstvo, každý deň sme s partiou behávali po vonku a robili neplechu a dnes sú deti pozaliezané za fejsbúkom a zbytočne len blbnú z toho."


Ešte mi nedá, Ďalšia citácia od človeka ktorého veľmi cením, na to isté video:

"chtel jsem jen rict, ze my lide proste kazeme vodu a pijeme vino, cteme clanky pak je sdilime jak pravdu, vidime videa a sdilime je jako pravdu, delame si obrazek z neceho na co si nemuzeme sahnout, z informaci ktere muzou byt a casto jsou uplne necim nez za co se vydavaji, sdilime, kricime, vse nam vadi.. nestojim ani na jedny ani nadruhy strane, nemuzu rict "ano, tohle je tak a tohle tak neni" nemuzu, nemam k tomu informace, kterym bych mohl verit.. ale co je realita, to jak vidis na konec ulice, ve ktery zijes, nebo v ni stojis, ted, now, vidis na konec haly, fabrika, kanclu ve kterym pracujes atd atd.. dal uz nevidis, pokud nemas moznosti, moc.. dal uz muzes jen tusit, a ja kdyz na to koukam.. vsichni vsechno vi, na 120procent mozna vic... vy si opravdu myslite, ze je to tak jak si to myslite? absolutly? ano? blbost) ale jakmile my lidi vidime zlo v nasem dosahu, zlo na ktery si muzeme sahnout, mlcime, mame stazenej vocas, a za rohem zase kricime, nenavidime, protestujeme.. tim nic nezmenime) proto to cely ironicky deklasuju.. nesdilim, to co si o tom muzu precist, co muzu videt je opravdu malo na to abych z toho mohl vyvozovat neco co je pravdou.. a presne takovy informace mame dostavat, ty co nam krati cas kdyse muzeme dotykat dobra a zla okolo nas v dosahu, ktery je opravdu dosazitelny.. sory... zmen svou ulici, pak obejdi blok, celou ctvrt, mesto..... .... mir a lasku :) :) nic vic"



Prístupov 2803
Kvalita článku
(90%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Alfa & Omega 1/2
[ 27.1.2015] (príspevkov 1)
Čierne slnko
[ 22.10.2013] (príspevkov 0)
Óda na J Dillu
[ 8.10.2013] (príspevkov 0)
V čakárni
[ 8.9.2013] (príspevkov 0)
Občas sa musím stratiť aby som sa znova ...
[ 26.7.2013] (príspevkov 0)
Je to už kurva blízko...
[ 29.9.2012] (príspevkov 4)
Sodoma gomora
[ 22.7.2012] (príspevkov 3)
Postihnutí
[ 18.7.2012] (príspevkov 3)
V bubline
[ 14.7.2012] (príspevkov 2)
Best of Evidence
[ 31.5.2012] (príspevkov 2)